Les 8: De toren van Babel


Zijn je motieven goed, en wat zijn de gevolgen daarvan?

In de les over de 1e twee mensen die in de Bijbel genoemd worden (Adam en Eva) heb je o.a. gelezen wat de opdracht was die God aan de mens gaf:   hier klikken

In het volgende verhaal lees je over de bouw van een grote toren, de toren van Babel.
Probeer er tijdens het lezen achter te komen wat de redenen waren van deze mensen om deze toren te bouwen en probeer te ontdekken waarom God daar niet blij mee was.

Klik hier voor het verhaal van Genesis 11: 1 t/m 9

Opdracht 1: Schrijf de woorden op die je niet kent, en zoek daar de betekenis van op op internet

Opdracht 2: Leg in je eigen woorden uit waarom de mensen deze toren wilde bouwen (haal dat dus uit het Bijbelstukje)

Opdracht 3: Leg in je eigen woorden uit waarom God niet blij was met de bouw van de toren. (haal dat dus uit het Bijbelstukje)

In de tijd van de toren van Babel waren de mensen zo vol van zichzelf dat ze dachten dat ze alles konden doen wat ze wilden en daarmee wilden ze gewoon beroemd worden.  Ook in onze tijd hebben veel mensen een grote wens om beroemd te worden. Denk hierbij aan grote popsterren, astronauten die het heelal verkennen, aan sporters die het onmogelijke presteren of aan hele grote of hoge bouwwerken die in de hele wereld bekend zijn.
Mensen  die de beste, de grootste, de sterkste ergens in willen zijn doen dat meestal niet voor anderen, maar vooral voor zichzelf.

Opdracht 4: Bedenk zelf een voorbeeld van een ‘toren van Babel’ van deze tijd. Je gaat als volgt te werk. Dus iets dat iemand, of een groep mensen hebben gedaan (of gaan doen) om beroemd te worden

  1. maak groepjes van 2-4 leerlingen
  2. zoek informatie over je onderwerp waarmee je een presentatie kan maken.
  3. zoek plaatjes die passen bij dit onderwerp
  4. maak een iMovie Trailer over je onderwerp of een powerpoint van minimaal 5 dia’s waarin je de informatie, plaatjes en eventueel een  filmpje verwerkt.

Je krijgt voor je resultaat een cijfer dat 1 keer telt.

Dit bericht is geplaatst in Godsdienst Klas 1. Bookmark de permalink.