Les 1: ontdek wie je bent!

Je geschiedenis neem je mee.

wieishet

Wie je bent wordt voor een belangrijk deel bepaald door je geschiedenis, niet alleen die van jezelf, maar ook die van je familie of je volk!  Het is goed om van jezelf en ook van anderen te weten waar je “vandaan” komt, wat je hebt meegemaakt hoe je over belangrijke dingen denkt.

Vorig jaar hebben we een film gekeken die hier alles mee te maken heeft, namelijk Mozes de Prins van Egypte.

In die film zag je dat Mozes de prins van Egypte was, maar dat hij erachter kwam dat hij eigenlijk een kind van Joodse slaven was. Toen hij er uiteindelijk voor koos om zijn “echte” volk te helpen, kostte hem dat alles dat hij had. Uiteindelijk is hij de leider van zijn volk geworden , maar dat ging niet zomaar. Hij moest eerst “ontdekken” wie hij zelf nou eigenlijk was.

Iedereen maakt wel dingen mee die hem of haar veranderen, of waardoor ze anders gaan reageren op dingen die gebeuren

Voor de 1e opdracht moet je iemand interviewen over wat hij of zij meegemaakt heeft en hoe dat hem/haar veranderd heeft. Dat mogen positieve dingen zijn maar kunnen ook moeilijke dingen zijn. 1 van je ouders of verzorgers of een ander familielid, maar het kan ook een buurman of buurvrouw of een kennis zijn.

Bedenk een aantal vragen om aan die persoon te stellen en schrijf een kort verhaal over wat diegene vertelt. Een half A4 tje is al genoeg. Deze opdracht maak je thuis in Word of in Pages en moet je volgende week inleveren in Showbie.

Opdracht 1: Bedenk een aantal vragen die je kunt stellen zodat je erachter komt wat diegene heeft meegemaakt en hoe dat zijn/haar leven heeft verander/beïnvloed. Als huiswerk ga je dus iemand die je kent interviewen met deze vragen

Opdracht 2: Vertel kort (5 tot 15 zinnen) iets dat je zelf hebt meegemaakt dat je aan het denken heeft gezet. Als je echt niets kunt bedenken, dan mag het ook iets zijn van iemand anders die je kent of zelfs iets uit een film of een boek dat je best ontroerend of mooi vond, of juist verschrikkelijk…

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Godsdienst Klas 2. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *